S GLAVOM
I SRCEM

"DOPRINOS ZA BOLJU BUDUĆNOST"

REMUS HerzKOMPANIJA REMUS JE PONOSAN PARTNER DRUŠTVENIH PROJEKATA CONCORDIA. REMUS I CONCORDIA VEĆ GODINAMA SARAĐUJU TE SU U TOM VREMENU POSTIGLI PUNO TOGA, NAIME, U RUMUNJSKOJ SU ZAJEDNO OMOGUĆILI USPJEŠAN ZAVRŠETAK OBRAZOVANJA U STRUKOVNIM ŠKOLAMA ZA 300 DJECE. KOMPANIJA REMUS SE VESELI UZ PROJEKTE CONCORDIA OMOGUĆITI DOBRO OBRAZOVANJE ZA JOŠ DJECE I MLADIH TE TIME DATI DOPRINOS ZA BOLJU BUDUĆNOST DJECE!

„Smatram da uživamo u društvenom miru i nepojmljivom izobilju. Kada s vremena na vrijeme promislimo kako u našim redovima u Austriji, ali i jedan sat letom od Beča udaljenim mjestima ljudi žive u najgorem siromaštvu, tada vas to vrati u stvarnost. Troškovi za jedan par dječjih cipela ili jednu ski-lift kartu u Austriji jednoj porodici u Rumunjskoj predstavljaju preživljavanje. Društveni projekt CONCORDIA je jednostavno vrijedan donacije, a pojedinci bi trebali pokušati prigodne božićne darove za klijente ili zaposlene prenamijeniti u donacije za najsiromašnije u našem društvu. Sažeo bih to na sljedeći način: CONCORDIA donosi jedan lijep osjećaj.“


- Stephan Zöchling, izvršni direktor kompanije REMUS

O DRUŠTVENIM PROJEKTIMA CONCORDIAbitte spenden Sie.

DRUŠTVENI PROJEKTI CONCORDIA SASTOJE SE OD DOBROTVORNE ZAKLADE SA SJEDIŠTEM U BEČU I ČETIRI DOBROTVORNE SESTRINSKE ORGANIZACIJE U RUMUNIJI, REPUBLICI MOLDAVIJI, BUGARSKOJ I NJEMAČKOJ. DRUŠTVENIM SE PROJEKTIMA PRUŽA POTPORA POTREBITOJ DJECI, MLADIMA I PORODICAMA I TO KROZ BRZU I NEPOSREDNU POMOĆ NA LICU MJESTA. CONCORDIA SE PORED ZALAGANJA ZA DJECU I MLADE ANGAŽIRA I ZA ODRASLE – ZA STARIJE OSOBE, OSOBE U TEŠKIM ŽIVOTNIM SITUACIJAMA I OSOBE S INVALIDITETOM.

Concordia Sozialprojekte Unterstützung

Rad društvenih projekata Concordia određuje 5 ciljeva za djecu i 4 ponude pomoći za odrasle:

  • omogućavanje odrastanja u sopstvenoj porodici
  • borba protiv siromaštva
  • obrazovanje dostupno za sve
  • ekonomska samostalnost
  • smanjenje nejednakosti
  • prenoćišta u hitnim situacijama za (mlade) odrasle osobe
  • privremena pomoć za odrasle u teškim životnim situacijama
  • skrb i njega za starije osobe
  • stanovanje za osobe s invaliditetom uz punu skrb

REMUS HerzŽeliš također postati partner društenih projekata CONCORDIA i pomoći potrebitoj djeci i porodicama?
Sve informacije pronađi na www.concordia.or.at.